Лошото време в Европа причини смъртта на 7 души и предизвика повсеместен хаос, предаде ИТАР-ТАСС.
На една от главните магистрали във Франция А6 в снежен капан се оказаха близо 6 000 души. Много пътища са затворени за тежки камиони. Големи са проблемите и за железопътния транспорт. Забавено е движението по много от високоскоростните линии и по-специално експресът “Евростар”, който свързва Париж и Лондон. Ръководството на компанията призова пътниците да отложат пътуванията, планирани за следващите дни.
Във Великобритания, която вчера преживя най-снежния от 20 години насам ден, днес отново се очакват валежи и ниски температури. През изминалата нощ обилен сняг валя в много райони на страната. Поледицата ще се запази до края на седмицата, което може да доведе до хаос по пътищата.
Обилни снеговалежи и сняг, примесен с дъжд, сериозно нарушиха транспорта в Ирландия и доведоха до пълното спиране на движението по много пътища, особено в планинските райони.
В неделя и в понеделник в редица райони на Испания, включително в Мадрид, падна необичаен за началото на февруари сняг. По шосетата, водещи от Мадрид към северната част на страната, имаше километрични задръствания. Метеорологичната служба на Испания съобщи, че в 14 области в страната остава опасността от обилни снеговалежи и призова гражданите да ограничат пътуването с автомобили. /БЛИЦ