Италианските жени твърдят, че мъжете на Апенините са се променили доста през последните години, но в отрицателен аспект.
Неотдавнашно проучване на седмичника „Грация“, направено сред италианските мъже, твърдеше, че мъжете са станали по-добри и по-внимателни към партньорките си, че се чувстват добре с тях, че не им изневеряват, че помагат вкъщи и че правят подаръци на любимите си.
Сегашното проучване сред читателките на „Грация“ обаче оборва напълно изводите от изследването сред мъжете.

Според 70 на сто от италианките те си имат „взимане-даване“ с мъже, които не искат и да чуят за стабилна връзка. Идеята за съжителство или брак пък е направо като мираж, твърдят резултатите от проучването.
69 % от италианките твърдят, че са им били слагани рога от партньорите им и че от своя страна също не са останали длъжни в това отношение.
62 на сто от жените казват, че не получават никакви подаръци от любимите си. 78 % от италианките са категорични, че мъжете им не помагат по никакъв начин в домакинската работа. 58 на сто от италианките твърдят още, че не са чували от мъжете си фразата „Обичам те“ извън постелите.
Единствената добра новина е в сферата на секса – според 80 % от италианките „той“ иска да прави секс поне 2-3 пъти седмично и може би именно заради това му се прощават всички останали дефекти. /БЛИЦ