Адриано Челентано издаде нов музикален албум, озаглавен L'animale (Животното). Единият диск в двойния албум съдържа любовни песни, а другият - т.нар.ангажирани песни. Корицата също е "двойна", тъй като на нея има наложени една върху друга снимка на Адриано и автопортрет в "животинска" версия. Челентано призна, че идеята за заглавието на диска е на певеца Джованоти.
"Може би Лоренцо (истинското име на Джованоти - бел.ред.) е видял у мен инстинкта за самосъхранение на расата и на територията", казва Челентано. Според него, с изключение на комарите, той би искал да прилича на многобройни животни, тъй като "всяко от тях има причина, за да съществува".
"Заради силното ми чувство за свобода и бунт бих искал да бъда като лястовиците и като всички животни, които не могат да живеят в клетки", твърди певецът пред вестник "Кориере дела сера".
В дисковете са събрани много от класическите парчета на Адриано, но има и две нови песни. Става въпрос за кавър версия на La cura на Франко Батиато, както и за екологичната песен Sognando Chernobyl.
Според Челентано любимите му певци са Франко Батиато и Фабрицио Де Андре. /Pronto Sofia