Бременна жена имаше късмета да преживее сериозна катастрофа, причинена умишлено пияния сди и дрогиран партньор, пише Hull Daily Mail. 27-годишният Ерхан Ахмед попитал приятелката си: "Ще умреш ли за мен?" преди „рязко“ да завърти  волана на сребристото си BMW, така че да  преобърне в кръгово движение и се преобърне в ранните часове на 19 март, чу съдът на Хъл.

Прокурорът Филип Еванс каза, че тя е отговорила с „не“ и „забелязала необуздан поглед на лицето на подсъдимия“ няколко момента преди катастрофата в кръговото движение Шиптънторп, което свързва А1079 и А614.Освен че бил неспособен да застане зад волана, колата е имала две дефектни гуми, едната от които е "нарязана" и с "никакъв релеф", а другата е описана като "издута". Ахмед знаел за състоянието им,  бил предупреден от гумаджия.

Евънс казва, че превозното средство "се преобърнало на покрива си", след което партньорката на Ахмед изгубила съзнание. Прокурорът казал: "Когато тя се свестила, се оказала заклещена в колата и с главата надолу. Лявата й ръка кървяла.

Тя успяла да се освободи и да избяга през шофьорската страна, където „намерила подсъдимия на земята“,  оплаквал се от нараняване на стомаха. Жената тръгнала към близкия гараж, където се обадила на спешните служби.На този етап от изслушването в петък, Ахмед, български гражданин, който седеше на подсъдимата скамейка и слушаше делото чрез преводач, каза само: „Твърде много, твърде много“.

Приятелката разказала на полицай, който пристигнал на мястото, че е била "ужасена" от Ахмед и не искала да го вижда отново. "Току-що му казах, че съм бременна и той се опита да убие и двама ни", казала тя. Ахмед се извинил на жената, но казал на полицията, че не той е бил шофьорът.Жената е лекувана в болница с леки наранявания, включително наранени ребра и "незначителни ожулвания по ръцете и лицето". Ахмед от High Street, Market Weighton, бе арестуван и направи "известни признания" на разпита, но също така твърди, че не може да си спомни инцидента.
Ахмед, който живеел в апартамент над заведението, където работил, по-късно призна за опасно шофиране, докато е негоден, и използване на превозно средство без застраховка. Той няма предишни присъди.

След като прекарал вечерта в апартамента им, той се качил в колата около 2 часа сутринта, за да си купи цигари от бензиностанция, а партньорката му решила да отиде с него. Нейното свидетелство е, че той е консумирал амфетамини, както и алкохол.

Кайли Пийч, смекчаваща, каза, че въпреки че Ахмед се е опитал да "минимизира поведението си" в интервю с пробационната служба, сега той "разбира какво е признал за виновен и ще бъде осъден въз основа на случая на Краун".

Осъждайки Ахмед на четири месеца, съдията каза: "За щастие жертвата е невредима, но е лесно да се види как този инцидент можеше да свърши трагично."

Ахмед получи и забрана за шофиране в продължение на 14 месеца и трябва да премине удължен курс, преди отново да може законно да шофира. Освен това той е  обект на тригодишна ограничителна заповед.

Превод: БЛИЦ