Голям удар получиха туристите в Барселона. Градската управа взе крайно решение – без повече селфите пред Саграда Фамилия.

Великото творение на Гауди е една от най-популярните туристически атракции в цяла Барселона. TikTok-ите не пропускат да се снимат на фона на църквата. Но начинът, по който го правят, се превърна в трън в очите на градската управа.

Местната вляст веднага наложи драконовски мерки и забрани снимките на популярното място.

Топ тенденция в TikTok в момента е потребителите да са на изхода на метрото пред Саграда Фамилия. Смартфонът се поставя на стъпало на ескалатора, така че потребителят да бъде записан отдолу във видеото.

Когато ескалаторът се издигна, кулите на известната катедрала на заден план се появяват в небето. Перфектно селфи видео за потребителите, но неудобство за властите в Барселона. И не само.

Тенденцията на TikTok стана толкова разпространена и популярна, че от началото на април бе забранено снимането и заснемането на видеоклипове на ескалаторите пред църквата.

Цялата селфи вълна води до пълно блокиране на ескалаторите и образуването на огромни опашки.

Вече има и поставени табели.

Служителите по сигурността също трябва да гарантират, че хората спазват забраната.  

Барселона не иска да поема излишни рискове със здравето на туристите.

„Можете да си закачите пръстите, когато взимате мобилния си телефон от стъпалото, или дрехите ви могат да се закачат в ескалатора, и да се стигне до доста неприятен инцидент", каза служител по сигурността пред местните медии.

Превод и редакция: БЛИЦ