Актьор си преряза грълото на сцената, след като ножът, който му дали за "самоубийство" в постановката, се оказал истински, съобщава в. "Гардиън".
Инцидентът станал в събота вечер във виенския "Бургтеатер" при финалната сцена на пиесата "Мери Стюарт" на Фридрих Шилер, когато героят на Хьофелс трябвало да се самоубие.  От врата на 30-годишния Даниел Хьовълс шурнала кръв, той се свлякъл на земята, а публиката избухнала в аплодисменти при "специалния ефект". Когато обаче не се изправил да се поклони, всички разбрали, че нещо не е наред.
Въпреки че е загубил много кръв, Хьофелс оцелял, тъй като ножът не е засегнал сънната артерия, когато актьорът го прокарал през гърлото си.
"Малко по-дълбоко и щеше да се удави в собствената си кръв", каза лекуващият го лекар Волфганг Ленц.

Полицията разследва дали ножът е бил даден погрешка или става дума за опит за убийство. Разпитват се останалите актьори и персоналът зад кулисите, който има достъп до реквизита. Ще бъдат направени и ДНК тестове.  
Има дори и слухове, че актьорът е станал жертва на съперник.
Ножът бил закупен от местен магазин. Една от възможностите е реквизиторите да са забравили да изтъпят острието.

След лечение в болницата Хьофелс заявил, че шоуто трябва да продължи и се завърнал на сцената в неделя вечер с превръзка на врата. /БЛИЦ