Британската актриса Наташа Ричардсън, която е в критично състояние след черепно-мозъчна травма, е била преместена от клиника в Монреал в болница Lenox Hill в Ню Йорк, съобщи телевизия Скай нюз.
45-годишната актриса получи травма при падане в луксозния ски курорт Mont Tremblant в Канада. Представители на курорта казаха, че тя е карала без каска по писта за начинаещи и след падането не е имала видими наранявания. Под наблюдението на инструктор пострадалата е била откарана с шейна до хотела и й е било предложено да се обърне за помощ от лекар. Наташа Ричардсън обаче отказала. След известно време състоянието й рязко се влошило и тя била откарана в болница Sacre-Coeur в Монреал.
По данни на американски източници Наташа Ричардсън е в мозъчна смърт и е била преместена в САЩ, за да може семейството й да се прости с нея.
Телевизията съобщи, че в болницата Lenox Hill са я посетили майка й Ванеса Редгрейв и двамата й синове – 12-годишният Даниел и 13-годишният Майкъл.
Наташа Ричардсън е дъщеря на режисьора Тони Ричардсън и на актрисата Ванеса Редгрейв, припомня РИА “Новости”. Омъжена е за актьора Лиъм Нийсън. /БЛИЦ