Албански гангстери се подиграват с британското правосъдие в серия постове в социалните мрежи, в които престъпниците се показват, че живеят луксозен живот дори зад решетките.  


Престъпниците, свързвани с печално известната групировка "Адските албанци", споделят снимки в Инстаграм и се усмихват от килиите си.  

 Wish you were here? Mocking British justice on social media
 
 The Barking-based Hellbanianz posted gloating snaps to their 115,000 Instagram followers

Междувременно албанските престъпни мрежи, както се предполага, стоят зад скока на изпълнените с насилие обири в източната част на страната. 

По информация на The Daily Telegraph, снимките са се появили в личните профили в Инстаграм на Фабио Куци и Азем Дачи, които в момента лежат в затвора за обири в Уормууд Скръбс. 

Албанци доставили толкова много кокаин в Лондонското сити, че надрусали змиорките в Темза 

На една от снимките усмихващият се Агрон Демарку седи върху раменете на свой съкилийник.  

Демарку е бил начело на семейна банда, членовете на която бяха осъдени общо на 63 години лишаване от свобода за верига от публични домове, трафик на жени, включително и непълнолетни момичета.  Заповеди за издирване са издадени от полицаите в столицата, Кент и Съри за алабнските престъпници, които стоят зад обирите из цялата югоизточна част на страната. По време на тях са били откраднати пари в брой и бижута, които след това незаконно са били прехвърляни в Албания. 

Министерството на правосъдието заяви, че са били заловени мобилни телефони, изтрити са профили в социални мрежи. 

„Сън“: Албанските мутри ни превзеха Югоизтока, а едни лоши българи дойдоха и… 

По-рано в. "Сън" писа за това как албанските банди внасят на Острова огромни пратки кокаин директно от Европа. Стигнало се до там, че действията им довело до мащабни размествания на наркопазара в страната. 

Хиляди албанци пристигнаха във Великобритания още в края на 90-те години на миналия век по време на бежанската криза. 

След тях е имало мнозина, които са твърдели, че са от Косово. Впоследствие това бе определено като "най-голямата смяна на националност" в скорошната миграционна история на Великобритания.

Сред въпросните мигранти е имало и малка, сплотена група военни ветерани, които били решени да оставят своята следва във Великобритания. Мнозина от тях започнали да работят като охранители на вратите на бордеите в Лондон, контролирани по онова време от мафията от Малта.  

Впоследствие албанците започнали да работят заедно с порно доновете в страната, преди да им изземат бизнеса. 

Албанската мафия, която нарича себе си "Адските албанци", обича да показва богатството си в интернет. 

Превод и редакция: БЛИЦ