Алла Пугачова ще прекрати концертната си дейност след юбилейните си гастроли в Русия и ОНД.
“Няма да целувам сцената на прощаване, просто прекратявам концертната си дейност като певица”, каза Алла Пугачова на пресконференция, предаде РИА “Новости”. 
“Алла Пугачова актрисата ще слезе от сцената, но ще настъпи времето на другата Алла Пугачова, за която ще има място в радиото, в театъра, в издателския бизнес”, каза певицата, която скоро ще навърши 60 години. Като причини за оттеглянето си от сцената тя посочи здравословни проблеми и проблеми с гласовите връзки след редицата операции. “Първата причина е здравето, сърцето не ми позволява да се мотая натам-насам по кораби, самолети и други видове транспорт”, обясни тя. “Втората причина е, че след редицата операции гласът ми вече не може да изрази чувствата, които аз бих искала да изразява”, допълни Алла Пугачова.
Алла Пугачова се готви да напише книга със спомени. “Имам такава идея”, призна певицата. “В един момент всичките мои бивши съпрузи изведнъж започнаха да пишат мемоари за мен. Вероятно ще трябва да отговоря по някакъв начин на това как те представят живота си с мен. Желанието ми да направя това не е особено силно, но ще се събера и все пак ще го направя”, каза тя. /БЛИЦ