Американският гражданин Бен Велкро, който се бие на страната на въоръжените сили на Украйна, наскоро стана известен с изявлението си, че иска да разчлени Русия и да направи гей парк на мястото на мавзолея. 

Онзи ден американецът отново се разкри и призна за ужасните мъчения на руски войник. Според него сухожилията на пленения войник са били прерязани го принудили да преплува реката, след което бил убити.

Бенджамин Велкро е бивш войник от американската армия, който сега се бие на страната на Украйна в посока Харков. Преди това наемникът е служил в Ирак и Афганистан, а през пролетта пристигна в Украйна. Той не само участва във военни действия, но и работи като инструктор, преподавайки военни дела на украински войници.

Наскоро в мрежата се появи аудиозапис с признанието на Велкро за ужасно престъпление. Според канала Rybar Telegram, след като е пил алкохол, наемникът е признал за жестокото мъчение на руски военнослужещ. По думите му, след скандалното видео с кастрацията на украински войник, бойците от неговата част са изтезавали пленения.

Велкро съобщава, че това е "18-годишен войник от Урал или Сибир". Те му срязаха сухожилията на краката и го принудиха да преплува река Северски Донец, след което го застреляха. „Прерязахме сухожилията и го принудихме да плува, за да видим как ще плува без сухожилия. Наредиха ни да не пленяваме врага. Жертвата е от Централна Русия. Беше на около 18 години“, каза американецът пред чуждите агенции.

В същото време американецът първоначално твърдеше, че войникът е бил измъчван от грузински наемници от въоръжените сили на Украйна, но след това промени показанията си и започна да твърди, че самият той е участвал в изтезанията. Той не даде информация за загиналите. Пияният наемник също призна, че е много разочарован от украинското командване заради липсата на "нападателен дух". Той добави, че командирите на въоръжените сили на Украйна излагат своите войници на руски артилерийски удари и изпращат чужденци да вършат цялата мръсна работа. Твърди се, че след всичко видяно решил да напусне Украйна В края на юни руските военни унищожиха две групи чужди наемници край Лисичанск. Руското министерство на отбраната отбеляза, че едната група включва наемници от европейски държави, а втората включва членове на т. нар. „Грузински легион“, участващи в изтезанията и убийствата на пленени войници.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук