Християнският евангелист Пол Бегли заяви, че апокалипсисът ще дойде през 2020 г., няколко дни преди Коледа. Пророчеството за съдния ден, посочено в календара на маите, ще се сбъдне след пръстеновидно затъмнение. 

Пасторът вярва, че няколко дни преди Коледа през 2020 г. ще е „краят на света“. В същото време той се позовава на календара на маите. Той свързва това с факта, че на 21 декември 2020 г. ще се случи рядко астрономическо събитие. Бегли се отнася до старейшините на маите, които са вярвали, че краят на света ще се случи през 2012 г., но са сбъркали.

На 21 декември 2020 г. ще се случи рядко събитие, когато Сатурн и Юпитер се приближат един до друг и заедно ще образуват най-ярката „звезда“ на небето след наблюдението на Витлеемската звезда. От 1623 г. това ще бъде най-близкият подход на планетите, който ще се повтори едва след 500 години. Именно тези явления, включително зимното слънцестоене, пасторът счита за значими и не трябва да се игнорират.

Някои потребители на социалните мрежи смятат, че легендарният френски предсказател Нострадамус е предвидил края на света през 2020 г. Твърде много събития през 2020 г. показват, че човечеството няма да дочака 2021-тата година.

Един потребител на Twitter написа, че Антихристът в Белия дом, наводненията, скакалците, смъртоносните мухи и коронавирусът са това, за което Нострадамус е  предупредил преди 465 години.

По-рано Бегли направи подобно пророчество, но то никога не се сбъдна, така че обществеността е много мнителна по отношение на неговите изявления.

Превод: БЛИЦ