Конфиденциални сведения, които се отнасят до Алепо и претендират за сензация, се оказаха на разположение на пресата. Журналистите разбраха за опити на Вашингтон да се споразумее с Москва за организирането на коридор за сигурност в източната част на града.
Отбелязва се, че коридорът е необходим, за да може по него в Турция да избягат американски разузнавачи и военни съветници.
 

Целта на американските високопоставени чиновници, готови да водят преговори с Русия, е да спасят агента от специалните служби на САЩ Балал Андел Карим и негов колега от обкръжение в източната част на Алепо, а след това да им се позволи по пътя Кастело да преминат границата с Турция. Тази сензационна новост бе разпространена от арабския сайт Ал Хадас.
 
Според информация на агенцията, вторият служител на специалните служби, чието име не се съобщава, е координирал воденето на боевете на въоръжената опозиция против сирийската армия, а в момента, когато тези подразделения изоставят един след друг кварталите на втория по големина град в Сирия, съществува вероятност инструкторът да загине или да бъде пленен.
 
По-рано в различни информационни агенции и социални мрежи бе публикувана информация за това, че в Алепо е бил ликвидиран голям център на терористи, в който са се намирали 30 граждани на САЩ, Германия, Турция и Израел, отговарящи за координирането на действията на терористите и обучението им в тактики на водене на бой. Но нито имена, нито към кои специални служби те са принадлежали, не бе известно.
 
За първи път се появява съобщение за американски мюсюлманин, Балал Абдел Карим, който се намира епицентъра на боевете, за чиято сигурност се опасяват американските власти.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ!