Съдържанието на хладилника говори по-добре за италианеца от каквото и да било друго, смята младата фотографка Амбра Дзени, съобщи ProntoSofia.
За да докаже това, тя снима в продължение на месеци съдържанието на хладилниците на десетки италианци от всякаква възраст, професия и социално положение. Най-хубавите фотографии са наредени сега в изложба в Милано, озаглавена „Всеки хладилник според семейството му“.
Тезата на фотографката е, че грижливо подредените пластмасови кутии с хранителни продукти, разхвърляните парченца мухлясало сирене или отворените бурканчета с „Нутела“ разказват по-добре за собствениците им от което и да било социологическо проучване или изследване на икономическото състояние на Италия.

Фотографката е убедена, че ергените, момите, семействата, хомосексуалните двойки или студентите, живеещи заедно, могат да бъдат „разкрити“, като се види как са съхранени в хладилника продуктите им.
Фотографката съветва италианските политици да отварят по-често хладилниците на избирателите си, за да разберат как и с какви пари живеят.
Дзени казва, че повечето италианци зареждат хладилниците си с голямо количество пресни плодове и зеленчуци, за разлика от американците. Голямата разлика е най-вече между хладилниците на неженените мъже и жени. Ергените имат или празни хладилници, или пък ги пълнят с абсолютно ненужни неща и с планини от кутии с напитки.
Италианките пък имат изрядно подредени хладилници, в които не липсва абсолютно нищо. Всички продукти в тях са подредени според вида и трайността им, твърди фотографката. /БЛИЦ