26-годишна рускиня от Омск успя да сбъдне мечтата си и замина на пътешествие в Индия, но почивката й се превърна в огромна трагедия. Анфиса Ганова е претърпяла сериозна катастрофа и в момента се намира в изкуствена кома в една от местните болници.

Красавицата обичала да пътува и непрекъснато споделяла снимки от воаяжите си. В профила й в социалната мрежа могат да се видят кадри, направени в Париж, Виена, Дубай, Уфа... Виждаме Анфиса да кара сноуборд,  да лети с парапланер, да катери планини.

Известно време тя работи в Москва, но след това се връща в родния Омск. Именно от там тя се отправя към топлата страна и своя приятел. Младежите се любуват на океана, живеят в единение с природата. Но активната им творческа почивка е прекъсната от жестока катастрофа.Информациите за инцидента, който приятелите са претърпели, са разнопосочни. Според приятелите им, двамата карали колела, но попаднали под гумите на кола.  Според други данни, младежите са карали мотопед и неочаквано се озовали под тежкотоварен автомобил.

Последиците от катастрофата обаче са ясни. Анфиса се намира в болница с травма на главния мозък, счупена ключица и наранявания по лицето и се нуждае от постоянни грижи.Лекарите са били принудени да я поставят в състояние на изкуствена кома.
 
"Лекарят каза, че е поставена в изкуствена кома и не трябва да я вадят от това състояние”, споделя Ксения Пацула, сестра на Анфиса.

Състоянието на приятеля й се оценява като средно тежко.


Приятели на младежите събират средства, за да помогнат на пострадалите.