Тридесетгодишният Ерик Друе, който се наложи като един от лидерите на френското движение на "жълтите жилетки", е бил задържан снощи близо до парижкия булевард "Шанз-Елизе" и е в предварителния арест за "организиране на демонстрация без предварително разрешение". Това съобщи в. "Фигаро" като се позова на парижката прокуратура.

Според полицейски източник водачът на "жълтите жилетки" е бил задържан на път към Шанз-Елизе, където бил призовал свои симпатизанти да се съберат.

По-рано вчера следобед Друе, който е шофьор на камион, родом от Мелюн в департамента Сен е Марн, беше призовал във видеоклип във Фейсбук да се предприемат "действия" на прочутия парижки булевард. "Довечера няма да правим голяма акция, а ще раздрусаме общественото мнение. Не зная дали ще има кой да дойде с нас на Шанз-Елизе. Всички ще отидем там без жилетки", каза Друе.

Към 19 ч. снощи няколко десетки души се събраха пред закусвалня на Шанз-Елизе, близо до Триумфалната арка, и очакваха Друе, съобщи "Фигаро", разкривайки, че привържениците му са без жилетки.