Полицията в столицата на Кения съобщи, че лицето, което беше арестувано вчера, е използвало името Игор Майески. МВР на Сърбия и останалите сръбски компетентни органи нямат информация арестуваният вчера в Момбаса да е свързан с някое от разследванията, които се водят пред Международният съд за военните престъпления в бивша Югославия в Хага.
Арестуваният е собственик на клуб за гмуркачи, съобщи агенция Синхуа.
Лицето, което е арестувано вчера в Кения, се казва Игор Майески и е на около 60 години, каза свидетел, който работи в съседния хотел “Уайтсендс”. След ареста служителите в хотела са останали силно изненадани. “В шок съм. Заподозреният ръководи компания за водни спортове от около 25 години. Когато за първи път дойде тук, той имаше съответните документи за работа в страната,”, каза за Ройтерс мениджърът на хотел “Уайтсендс” Мохамед Херси.
Синхуа предаде, че полицията е измъкнала арестувания от хотел на плажа, близо до клуба за гмуркачи, чийто собственик е задържаният. Служител в хотела каза, че около 20 полицаи са влезли в клуба и са го арестували.
“Единствената информация, която имам за него, е, че е от Хърватия и е тук от около 25 години”, каза служителят.
Кенийската полиция съобщи вчера, че е арестувала лице, което е заподозряно, че е издирвано от Трибунала в Хага, припомня РТС. /БЛИЦ