Армейските авиационни части, разположени в района на Ростов и Краснодар, бяха попълнени с нови учебни и бойни хеликоптери Mи-28УБ “Нощен ловец” и бойно-транспортни хеликоптери Ми-8AMTШ “Терминатор”.

“Полетният технически състав на 4-та армия на ВВС и ПВО започна да получава хеликоптери. Военният персонал на авиационната инженерна служба ще трябва да провери напълно функционирането на всички системи и механизми на авиационните комплекси", съобщават от пресслужбата на Южния военен окръг.

В допълнение към контрола над прелетите на височина до 1000 метра, пилотите ще проверяват надеждността на оборудването и работата на системите при различни натоварвания и режими, пише "Поглед инфо".

Обърнете внимание, че Mи-28УБ е модификация за бойни тренировки на щурмовия хеликоптер Mи-28Н. В случай на извънредна ситуация, вторият член на екипажа може да поеме контрола над машината.


За да се осигурят ергономичните параметри на работните места на екипажа, конструкцията на фюзелажа на хеликоптера е променена: предната пилотска кабина е разширена, площта за остъкляване е увеличена, както и размера на екраните.

Кабината е бронирана, което осигурява защита срещу снаряди с калибър до 20 милиметра.

Най-важните агрегати са защитени от броня, а дизайнът на перките на ротора ви позволява безопасно да се завърши полета, дори и да бъдат ударени от снаряди с размери до 30 милиметра. Хеликоптерът е оборудван и с интегриран набор от авионика.

Превод: В.Сергеев