Често в екстремни ситуации човек открива, че притежава способности, за които изобщо не е подозирал. Такъв е случаят в Аржентина и по-точно във водите на залива Рио де ла Плата.
Пилотът от гражданската авиация Луис Креспо и приятелката му Лаура ди Батиста тръгнали във вторник с лодка от град Ла Плата за уругвайския град Колониа, като разстоянието между тях е около 40 км. В един момент на Лаура й прилошало и те решили да се върнат. Изведнъж обаче корпусът на лодката се счупил и тя бързо потънала. Луис и Лаура били на 6 км от брега. Тя искала да плува, но не можела. Луис й дал спасителна жилетка, целунал я по челото и й обещал да доведе помощ.
Мъжът преплувал разстоянието за 7 часа. През нощта срещу сряда бреговата охрана открила и спасила пострадалата от преохлаждане и изтощена Лаура.
По-късно пред журналисти героят каза: “Мислех, че тялото ми няма да издържи, черпех сили от безнадеждността”. Лаура призна, че часовете, прекарани далече от брега в очакване на помощ, са й се сторили безкрайни. Сега обаче вече може да каже, че и двамата са се родили отново, посочва ИТАР-ТАСС. /БЛИЦ