Възможното присъствие на други интелигентни цивилизации във Вселената винаги е предизвиквало много спорове и спекулации. Учените и уфолозите искат да знаят какво общо могат да имат пришълците с нас, какъв е видът и миризмата им. Между другото, малко хора са се замисляли за последното до момента.

Клара Соуза-Силва, доктор по медицина в Масачузетския технологичен институт, е уверена, че хуманоидите, ако съществуват, имат отблъскваща, неприятна миризма за хората. Такива изводи са направени след анализ на анаеробните среди на съседните планети.

Устройството на НАСА Curiosity например установи, че атмосферата на Марс е подобна по състав на газовете, които човек изпуска. Следователно точно така може да миришат марсианците.

Жителите на Титан, спътникът на Сатурн, излъчват по-лоши миризми: трябва да добавите бензин към миризмата на марсианската атмосфера. Извънземните от Уран като цяло могат да миришат на гнило.

Научните открития на Суза-Силва бяха представени в изданието „Popular Mechanics“. Заслужава да се отбележи, че  за извънземните хората също могат да бъдат неприятни по отношение на миризмата.

Превод: БЛИЦ