Астрологът Дмитрий Уранус е предупреждавал, че след 22 юни Русия ще нанесе масирани ракетни удари по Украйна.

В прогнозата си от 20 юни той отбелязва, че Киев ще бъде особено застрашен, и посочва на карта, че през Кременчук в Полтавска област преминава линия на ескалация, съобщава украинското издание "Обозревател".

В неделя, 26 юни, Русия удари многоетажна сграда в Киев, при което загина един човек. Втора ракета е ударила територията на детска градина. В понеделник, 27 юни, бе нанесен удар по търговски център в Кременчуг - по последни данни са убити 25 души, 59 са ранени и също така има изчезнали безследно.

Според думите на Уранус повишената заплаха от ракетни атаки срещу Киев ще се запази до края на месеца. Тези, които са напуснали столицата, не трябва да се връщат у дома.

"Що се отнася до заплахата от Беларус - тъй като двете линии на Марс минават през Беларус и Украйна, съществува заплаха от територията на Беларус, особено заплаха от ракетни атаки. Но дали тази заплаха от инвазия ще се реализира, е трудно да се каже. Там определено се планира нещо. Не мисля, че трябва да пренебрегваме дори и малката възможност за нахлуване от страна на Беларус", казва той.

Астрологът подчертава, че Харков ще бъде силно обстрелван до края на войната. Запорожие, Днепър и Кривой Рог също са застрашени от удари, но руските сили няма да могат да ги превземат. Август ще бъде повратна точка за Украйна и Русия - той ще реши по-нататъшния изход на войната.