Екип от астрономи проведе проучване, което помогна да се обясни природата на странните небесни структури, които отдавна са известни на учените. 

Авторите предполагат, че всъщност Земята може да се намира в огромен магнитен тунел, съобщава Science Alert.

Авторите казват, че Северната полярна дупка, както и ветрилообразната област, която се намира в противоположния край на небето, видима за хората, всъщност могат да бъдат свързани. 

Комуникацията се поддържа от специална система, състояща се от намагнетизирани "влакна". Заедно те са в състояние да създадат някаква структура с огромни размери, която ще наподобява тунел, който заобикаля както Слънчевата система, така и тези звезди, които се намират в непосредствена близост.
Дженифър Уест отбеляза, че ако човек може да види радиоизлъчването, тогава в небето ще може ясно да види тунелната структура в абсолютно всички възможни посоки. Заслужава да се отбележи, че учените знаят за двете структури от 60-те години на миналия век.

Още тогава беше изказана хипотеза за съществуването на тунел, но съвременниците не я приеха и скоро предположението беше забравено. Сега астрономите са проверили това предположение, но вече са използвали новите данни, събрани през това време. Те създадоха специален компютърен модел, който показа как може да изглежда небето, ако има връзка между противоположната структура чрез магнитни нишки.

Превод: БЛИЦ