оследните няколко години бяха наистина тежки за кралското семейство. След погребението на съпруга на кралица Елизабет II, принц Филип, в интернет се появи информация за племенник от Австралия.

Австралийският инженер Саймън Чарлз Доранте-Дей е заявил, че е син на наследника на британския трон, съобщава "дейли Стар".

Саймън е на 55 години, има британски корени и живее в Австралия, Куинсланд. Съвсем наскоро той поиска чрез съда принц Чарлз да направи ДНК тест за бащинство. Мъжът се смята за внук на кралицата. Австралиецът твърди, че баща му е синът на Елизабет.Според думите на Саймън, Чарлз и Камила са биологичните му родители. Мъжът казва, че баба му е работила за кралицата. Роден е през 1966 г. в Хоспорт, графство Хемпшир. На възраст от годинка и 5 месеца момчето е осиновено от Карън и Дейвид Дей.Саймън отдавна казва на всички свои приятели и познати, че във вените му тече кралска кръв. Сега той иска да възстанови справедливостта и да я докаже официално. Затова мъжът е решил да поиска ДНК тест чрез съда.Той е публикувал и във Facebook пост, в който е прикачил фотографии на себе си, майка си и кралското семейство. Новините от Саймън не свършват дотук. Той твърди, че принцеса Даяна е знаела за съществуването му, но заедно с другите членове на кралското семейство тя не е разкрила тайната и не е признала роднинската връзка.Защо австралиецът е мълчал през целия си живот и е излязъл с официално изявление в толкова труден за кралицата момент, остава загадка. Дали иска внимание или слава, ще разберем след ДНК теста.

Превод и редакция: БЛИЦ