Те са чупещи рекорди австралийски мултимилиардери, за които почти никой не е чувал. Това се дължи до голяма степен на факта, че съоснователите на компанията Atlassian Майк Канън-Брукс и Скот Фаркухар полагат огромни усилия, за да живеят като обикновени хора, въпреки че общото им състояние възлиза на 14.2 млрд. австралийски долара (10.04 долара), пише profit.bg.

Двамата съоснователи, които са на по 38 г., заеха челното място в класацията на най-богатите млади австралийци на изданието Financial Review за седма поредна година.

Те дори счупиха предишния рекорд от 6.08 млрд. австралийски долара (4.3 млрд. долара) в класацията, който принадлежеше на самите тях.

Огромният скок в тяхното състояние, което е 14 пъти по-голямо това на следващите двама в класацията, се дължи на повишението на цената на акциите на тяхната софтуерна компания, чиито книжа се търгуват в САЩ.

Миналата година Фаркухар си купи имение в Дабъл бей, Нов Южен Уелс, за 71 млн. австралийски долара (50 млн. долара), с което постави рекорд за най-скъп имот в Австралия.

Миналия месец Канън Брукс подобри рекорда, като плати 100 млн. австралийски долара (70 млн. долара) за историческо имение, което се намира точно до това на Фаркухар.

Въпреки тези харчове, двамата са известни с това, че живеят пестеливо. Фаркухар наскоро заяви пред Daily Telegraph, че въпреки преместването им в Дабъл бей, няма да се откаже от използването на градския транспорт.

"Сигурен съм, че ще ходим на работа по начина, по който винаги ходим – аз лично хващам автобус и после влак до работа," казва Фаркухар.

Когато софтуерната им компания излезе на борсата през декември 2015 г., а двамата дългогодишни приятели станаха милиардери, те избраха да го отпразнуат не с шампанско и хайвер, а с по парче пица.

"Бяхме седнали в едно заведение и ядяхме пица, като мазнината и сиренето се стичаха по хартиените чинии," разказа Фаркухар пред The Australian по-рано през годината.

"На хартия вече бяхме милиардери и си казвахме един на друг 'Хей, кое парче пица искаш?' Така отпразнувахме това, че компанията ни стана публична."

Междувременно строителният предприемач от Мелбърн Тим Гърнър, който миналата година се прочу с изказването си, че младите австралийци трудно ще си купят жилище, ако "харчат по 40 долара на ден за авокадо и кафета и не работят", заема третото място в класацията за 2018 г. с 631 млн. австралийски долара (445 млн. долара) лично състояние.

Ори Алон, който натрупва 539 млн. австралийски долара (380 млн. долара) от технологичния сектор и от сектора на недвижимите имоти, се нарежда на четвърта позиция, докато петото и шестото място се заемат от фитнес предприемача Кейла и нейния годеник Тоби Пиърс.