61-годишният Скот Мар от американския щат Небраска се смята за един от най-големите късметлии в света. На 12 декември миналата година Мар, който е баща на четири деца, изпаднал в кома след инсулт. Мъжът бил откаран незабавно в болница и поставен в реанимация.

Въпреки положените от лекарите усилия Скот не идвал в съзнание. Медиците заключили, че мъжът е в мозъчна смърт и го изключили от животоподдържащата апаратура. След като машините спрели, се случило истинско чудо. Мозъкът на Скот започнал да дава признаци на живот, мъжът започнал да диша самостоятелно и постепенно започнал да се възстановява. А лекарите били повече от удивени. Въпреки прогнозите и всички писания в дебелите им медицински книги 61-годишният американец се върнал от оня свят.

В момента Мар продължава да се възстановява, но в дома си, обкръжен от любимите си хора. И той, и близките му определят случилото се като божие чудо. Американецът твърди, че докато е бил в кома, е видял невероятни образи, които не могат да се опишат с думи. Чул и силен глас, който му съобщил, че времето му още не е дошло и задължително трябва да се върне при близките си.

Превод: БЛИЦ