Решението на главния прокурор на САЩ за прекратяване на наказателното преследване срещу бившия съветник на Тръмп по националната сигурност, генерал Майкъл Флин, е нещо повече от победа на президентската администрация над политическите u опоненти и поредната демонстрация на факта, че всички „разследвания за руския заговор“ са един голям фейк.

Според версията на Демократическата партия на САЩ и най-русофобски настроената част от американския естаблишмънт Флин уж е бил едно от свързващите звена между екипа на Тръмп и руските власти и затова неговото оправдаване сега вече е сериозен проблем за целия антируски наратив, който макар и да загуби от блясъка си по време на коронавируса, все още присъства в американското информационно пространство и в предверието на президентските избори.

Но още по-важен е фактът, че новото ръководство на американските силови структури отвори архивите на предшествениците си, от които явно ще последват няколко неприятни изводи за тези, които все още вярват в американските силовици и правосъдната система.

На първо място, стана ясно, че ФБР и всички организатори на разследването на „руския заговор“ като цяло още от самото начало са знаели, че не е имало никакъв заговор и че те реално са искали да осъдят абсолютно невинен човек, само за да може да продължи разследването срещу администрацията на Тръмп.

На второ място, става ясно, че самите Обама и Байдън, заедно с други представители от предишната президентска администрация, са знаели за тази схема и са подкрепяли нелегалното разследване с цел да не дадат възможност на законно избрания Тръмп да заеме длъжността си.

Напълно е вероятно да стане така, че разследването на „руския заговор“ да доведе до фиаското на Байдън в президентските избори, а ако нещата се усложнят, то Байдън и Обама могат да се окажат зад решетките, заедно с цяла плеяда ръководители от американските шпионски и контраразузнавателни структури.

Източник: “Гласове”