САЩ споделиха данни за здравето на президента на Русия Владимир Путин след информацията за хоспитализацията на неговия прессекретар Дмитрий Песков.

Думите на Робърт О'Брайън, съветник на президента на САЩ по национална сигурност, са публикувани в Twitter от журналиста Стив Холанд.

Според споделеното от него, Путин е бил здрав и в добро разположение на духа по време на разговора с американския лидер Доналд Тръмп през миналата седмица. Отбелязва се, че от този момент, във Вашингтон не са имали причина да смятат, че руският президент има друго, различно състояние.

За заразяването на Песков с коронавирус стана известно на 12 май. Потвърждавайки информацията за това, че е болен от COVID-19, прессекретарят на руския лидер е отбелязал, че за последно е контактувал с Владимир Путин преди повече от месец.

Песков спешно съобщи дали е заразил Путин с COVID-19

Официалният представител на Кремъл стана четвъртият високопоставен служител с положителен тест за COVID-19. По-рано стана ясно, че заразени от коронавирус са също така министър-председателят Михаил Мишустин, министърът на строителството и комуналните услуги Владимир Якушев, както и министърката на културата Олга Любимова.