Журналистът от FoxNews Питър Дуси, когото Джо Байдън нарече "кучи син", заяви, че президентът на САЩ му се е обадил след инцидента и че нямат лоши чувства един към друг.

"Един час след случая той ми се обади на мобилния телефон. Байдън каза: "Нищо лично, приятелю." Говорихме за това, че трябва да продължим по-нататък. Казах му, че ще продължа да задавам въпроси, различни от тези на останалите. Той каза: "Трябва да го правите", казва Дуси пред FoxNews.

Журналистът отбелязва, че президентът е успокоил ситуацията и разговорът е преминал добре.

Както ви съобщихме по-рано, след встъпителните думи на събитие на президента и администрацията, пресата е била помолена да напусне залата. Журналистите са започнали да крещят въпросите си. След това Дуси изкрещява няколко реплики, като казва, че тъй като Байдън не е искал да говори за ситуацията около Украйна, има въпрос за инфлацията.

Байдън нарече журналист „глупав кучи син“ ВИДЕО

Впоследствие Дуси пита дали повишаването на цените е в тежест на политиците в контекста на предстоящите междинни избори за Конгрес. Байдън отговаря иронично - "огромно предимство". "Повече инфлация. Какъв глупав кучи син".

Превод и редакция: БЛИЦ