Белият дом призова да бъде спазвана личната неприкосновеност на Барън Тръмп, 10-годишният син на президента Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, предадоха ТАСС и Франс прес.

В кратко комюнике той се позова на отколешната традиция децата на американския президент, независимо кой е той, да могат да отраснат далеч от светлината на прожекторите, пише БТА.

Потребители на социални мрежи коментираха незаинтересоваността на Барън Тръмп по време на церемонията по встъпване в длъжност на баща му като президент на САЩ в петък. 10-годишното момче освен това отдръпна рязко ръката си от тази на своята майка по време на парада в чест на Доналд Тръмп.

Американската телевизия Ен Би Си отстрани сценаристката на вечерното си шоу Кейти Рич за това, че изпратила по време на церемонията в петък туит, в който пише, че Барън Тръмп може да стане "първият в страната училищен стрелец на домашно обучение". Впоследствие тя премахна този коментар от акаунта си в Twitter.

Вчера Челси Клинтън, дъщерята на съперницата на Доналд Тръмп на президентските избори Хилари Клинтън, се обяви в защита на сина на новия президент на САЩ. "Барън Тръмп заслужава, подобно на всички останали деца, възможността да бъде дете", каза тя.