Италианският премиер Силвио Берлускони и седем от неговите министри вечеряха с „кралете на лукса“, съобщи вестник „Кориере дела сера“.
В римската Villa Madama, която е собственост на италианското правителство, дойдоха за специалната галавечеря собствениците на индустриите, символ на Made in Italy - Леонардо Ферагамо, Санто Версаче, Паоло Дзеня, Карла Фенди, Бернабо Бока, Матео Марцото, Андреа дела Вале, Матео Кордеро ди Монтедземоло и др.
В неформален стил и на маса министрите се отчетоха за свършеното от тях пред шефовете на групировките от сферата на лукса. Целта на тази вечеря бе да се създададат приятелски и директни контакти между изпълнителната власт и собствениците на групировките за мода, които са сред най-силните козове на италианската икономика.
Берлускони обяви, че много скоро Италия отново ще има свое Министерство на туризма. Той потвърди, че страната разполага с много солидна банкова система, която за разлика от случилото се по света, няма нужда от финансово инжектиране.
Берлускони каза още, че се е заел с трудната задача да сближи Москва и Вашингтон, „за да се избегне нова Студена война“. Премиерът сподели, че е ангажиран с организирането на среща на лидерите им в Рим.
Това е третата подобна вечеря, на която Берлускони кани каймака на италианската индустрия. Първата беше с топбанкери, а втората - с топмениджъри от телекомуникациите и ютилити компаниите. /Pronto Sofia