В Швеция концепцията за добро и зло е обърната с главата надолу поради страстта към толерантността. Стига се до такива абсурди, че вече е страшно да се живее в страната - правата на хората се нарушават цинично и няма кой да ги защитава, пишат западни медии.

Неотдавна в страната се случи тежък инцидент. Шестима мигранти в Малмьо хванаха 21-годишен швед и го изнасилиха. Били са го и изнудвали за пари шест поредни часа. Горкият едва се измъква от тях, скача през прозореца в канала, откъдето е изваден от спасителната служба.

Момчето отива в полицията. Шестимата изнасилвачи-мигранти са заловени и отведени в полицейското управление. Там те започват ужасно да обиждат човека, когото са изнасилили.

Той замахва с ръка към мъчителите си, но те го обвиняват, че е направил нацистки поздрав пред всички. Колкото и да е странно, полицията застава на страната на мигрантите. По някаква причина им се струва по-лесно да обвинят жертвата на изнасилване в привързаност към нацизма, отколкото да се изправят срещу агресивните негодници.

В резултат на това ситуацията завършва ненормално. Един човек, който е бил изнасилен и бит от мигранти в продължение на шест поредни часа, е бил осъден. Изнасилвачите са оправдани и освободени - те не понасят никакво наказание за извършеното.

Опасен прецедент е създаден в Швеция. Изнасилвачите и мъчителите на момчето не са наказани, като така се демонстрира слабостта на закона и страхът от мигрантите.

Сега те ще се чувстват много по-спокойни. За младите мъже в Швеция ще стане опасно да се разхождат по улиците - всеки момент група бежанци могат да атакуват, да ги вкарат в тъмна уличка, да ги изнасилят и да останат ненаказани. Вероятно ще тръгнат по същия път - ще обвинят жертвата си в нещо, така че те самите да бъдат осъдени, докато самите те ще ходят в свобода и ще извършват беззакония.