15-годишното момиче, което бе изнасилено брутално от двама афганистанци в изоставена сграда в столицата, е било предупреждавано многократно да не се среща с бежанци.

Жертвата често контактувала с тях и не се е вслушала в препоръките, които дори били отправени в писмен вид, съобщава Нова телевизия. 

Разгонени бежанци изнасилиха брутално дете в София

Девойката, която живее в приют в столичния квартал "Овча купел", е имала вечерен час, който очевидно не е спазвала. Бежанците Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай, които миналия вторник са се възползвали от нея по най-грозния начин, също са имали такъв.

След като Софийски районен съд ги освободи с мярка за неотклонение "надзор от инспектор от детска педагогическа стая", те са настанени обратно в общежитията за мигранти в квартал "Военна рампа".

Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен. По думите на говорителя на районната прокуратура Невена Зартова обаче, изнасилването е извършено по брутален начин, като преди това е използван и нож за заплаха.

С непълнолетната жертва работят психолози. По думите им, целият й живот е белязан от насилие. Била трудно дете, което често пъти ставало жертва на тормоз. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ