По време на частен купон в Хоф, Германия, двама трудови мигранти от България набили няколко гости и малтретирали един от тях в колата. Мъжете спрели едва когато полицейският патрул пристигнал, пише Зюддойче Цайтунг.

Според информация от служителите на реда инцидентът е станал в събота вечерта. Съобщава се, че група наематели са се събрали в задния двор на една от високите сгради и са организирали малко частно парти с алкохол.

„Около 22:15 ч. по неизвестни причини между тях започна бой, по време на който двама мъже, на 24 и 40 години, удариха с юмруци някои от участниците в партито, включително 28-годишен поляк“, съобщиха от полицията. 

След това заподозрените се качили в колата, като едновременно принудили младия мъж да тръгне с тях, и потеглили в неизвестна посока.

Според полицията по време на пътуването българските граждани заплашвали поляка с репресии и го насилствено го принуждавали да извършва да участва в действия от сексуален характер. Според полицията освен това те са преминали няколко кръстовища на червен светофар и са превишили ограничението на скоростта.

Според полицията и прокуратурата тормозът над жертвата е спрял едва когато полицаите са спрели колата им.

Дрегерът отчел и алкохол в кръвта на 24-годишния нашенец, който бил зад волана. Също така е установено, че шофьорската му книжка е фалшива. Органите на реда задържали двамата заподозрени на място.

Както стана известно, срещу тях е образувано наказателно дело по обвинения в телесни повреди, незаконно лишаване от свобода и изнасилване. Освен това по-младият от тях ще бъде съден за шофиране без книжка и шофиране в нетрезво състояние.