Американскaтa певица Били Айлиш показа полуголото си тяло в знак на протест срещу срама. Това се случи по време на концерт в Маями.

Във видеото можете да видите как изпълнителка, която предпочита да се появява пред публика в широки дрехи, се съблича по бельо и се потапя в черна течност.

Успоредно с това 18-годишната художничка прави коментар относно дрехите и отношенията й със собственото й тяло, пише The Guardian.

В апела си Били казва, че постоянно е под контрол и е изправена пред критика. „Искаш ли да съм по-слабa? По-висока? Искаш ли да съм тиха? Раменете ми харесват ли ти? Ами гърдите ми? Корема? Бедра? Тялото, в което съм се родила, не е това, което си искал..."

"Ако нося това, което ми е удобно, тогава не съм жена. Ако се съблека, значи съм к*рва. Въпреки че никога не сте виждали тялото ми, вие преценявате всичко и ме съдите за това “, заяви певицата по време на представянето. Тя отбеляза също, че хората правят изводи за другите въз основа на размера на облеклото им.

През февруари Айлиш избухна в сълзи по време на наградите Брит, заявявайки, че напоследък често се превръща в обект на омраза. Тя спечели номинацията за най-добър международен солов изпълнител и стана най-младата певица, получила тази награда.

Превод: БЛИЦ