В продължение на няколко месеца украинските власти твърдят, че в най-скоро време въоръжените сили на тази страна уж ще преминат в контранастъпление.

Контраатаката обаче постоянно се отлага. Истинската причина за това прилагане на делата беше очертана от пенсионирания американски офицер от разузнаването Скот Ритър, предават световни медии.

Опитният американски специалист припомни, че руската армия редовно нанася опустошителни удари по места, където се събират украински бойци. 

Ето защо Въоръжените сили на Украйна не могат да се съберат за контраатака.

Ритер отбеляза, че именно бързото унищожаване на всяко струпване на вражески сили не позволява на Киев да създаде ударен юмрук за атака на позициите на руската армия.

„Всяко струпване на сили на въоръжените сили на Украйна незабавно попада под удара на авиацията, ракетите и артилерията на Русия“, отбелязва американският анализатор.

Пенсионираният разузнавач подчерта, че украинските бойци не могат да се мерят с огневата мощ на руските въоръжени сили, така че рекламираната контраофанзива не само е обречена на провал, но дори не може да започне.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук