Ралф Шулер, бивш водещ журналист в Bild, преди време подаде оставка заради идеологически натиск, напомнящ на практиките в бившата Германска демократична република (ГДР). Той разказа за преживяванията си пред унгарски седмичник, предава електронното издание Hungary Today, цитирано от Фокус.

В интервю за „Мандинер“, един от водещите политически журналисти в Германия обясни защо е подал оставка от работата си.

Ралф Шулер, ръководител на парламентарния отдел на Bild заяви, че докато издателят Axel Springer „винаги публично декларира своята опозиция срещу идеологическото мислене, е ясно, че стратегическите съображения на издателската компания са го накарали да застане на страната на движението на дъгата“.

Джендър оргия в сърцето на Европа, кметът на Хамбург начело на разгонена тълпа СНИМКИ

Журналистът подчерта значението, което придава на борбата с дискриминацията по полов признак. Но издателят сега настоява служителите му да „застанат твърдо с ЛГБТК+ движението“. Шулер обвини издателя в идеологически натиск. „Журналистиката никога не може да бъде патрон на което и да е движение“, подчерта той.

 

На снимката: Ралф Шулер
 

Журналистът, който е израснал в ГДР, каза, че „културата на отричане (cancel култура), често използвана от „движението на дъгата“, отразява практиките отпреди 1989 г.

Унгарската национална медийна асоциация (MNSZ) излезе с изявление в подкрепа на Ралф Шулер. Те пишат:

MNSZ „наблюдава с нарастваща загриженост терора на либералното мнение, който става все по-разпространен в германската преса“. Те добавята, че организацията е „готова да покаже солидарност с тези членове на лявата преса в Унгария, които се осмеляват да се изправят срещу диктатурата на дъгата, която смазва свободната мисъл“.

Балаш Орбан, политическият директор на министър-председателя, също написа за интервюто на „Мандинер“ на страницата си във Фейсбук.

„Идеологическият възход на ЛГБТК+ движението на Запад предизвиква нарастващо съпротивление“, заявява той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук