"Вестник "Ню Йорк Таймс" посвещава голям материал на нов бич - епидемия  от маймунска едра шарка на Запад. Повод за това стана неотдавнашното обявяване на федерално извънредно положение в САЩ, тъй като повече от 6000 американци вече са заразени с новото заболяване".

Това написа говорителката на руското Външно Мария Захарова в профила си в Телеграм и обясни:

Изглежда, че това е просто една статия, но само ако не я четете внимателно. А ние сме много придирчиви хора, дори и да сме учтиви. 

Ето какво пише: "В нашата страна (САЩ) живеят само 5% от населението на света, но всеки четвърти заразен е американец, казва д-р Карлос дел Рио, специалист по инфекциозни болести в университета "Емори" в Атланта и допълва: 

Доц. Мангъров обясни защо гейовете хващат маймунска шарка и трябва ли да се страхуваме от нея

Това ми звучи като провал". И още: "Повече от 99 % от случаите на маймунска едра шарка в страната са мъже, които са имали сексуални контакти с мъже, което поставя пред здравните власти деликатна задача да информират обществеността за заплахата."

Прощавайте, как така? 

Какво е деликатното в този въпрос? Джендър-неутрално да се говори за вирусен проблем, така че небинарните да не настръхнат? Наистина, след англосаксонското "бременните не са жени" и "разрешения за аборт за мъже" вече нищо не може да те изненада. 

Някога се смяташе, че демокрацията се основава на свободата на словото, а не на нейното изкривяване. Това вече не е Оруел. Това е някакво изчадие адово. 

Но информацията, че всеки четвърти от заболелите от новата инфекция е американец, ви кара да се замислите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук