Западът е обречен поради дългото управление на "левите елити“, това изявление направи бившият британски премиер Лиз Тръс в интервю за американския телевизионен канал Fox News, цитиран от "Фокус".

"Стигнах до заключението, че Западът е обречен, освен ако консерваторите не спечелят и не са готови да поемат контрола над институциите, които левицата е поела“, заяви тя.

Според бившия премиер левите политически сили са управлявали твърде дълго в твърде много западни страни. Тръс посочи проблемите с миграцията и действията в защита на Палестина като негативни индикатори за тяхното влияние.

Във Великобритания "левицата“, твърди тя, използва активно влиянието си в съдилищата, за да предотврати депортирането на нелегални мигранти.

Тръс отбеляза, че е уплашена от факта, че левите идеи са толкова широко разпространени в САЩ и особено в администрацията на настоящия ръководител на Белия дом Джо Байдън. Според нея дейността на консерваторите трябва да е насочена не само към защита на позициите им, но и към борба с вредните леви идеи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук