Бившият командир на правителствения самолет и личен пилот на първите лица на Русия Владимир Федорушкин разказа как приготвят храна за президента Владимир Путин, съобщават световните издания.
Според Федорушкин, всички обеди се подготвят предварително, те се докарват до самолета в затворени контейнери. Служителите на полета отварят контейнерите и затоплят храната.

Пилотът обяснява, че има два етажа на Ил-96, кухня на първия етаж и стюардеса, прикрепена към него, която и занася храната на президента.
Според неговите думи, понякога президентът не е бил много доволен от предоставената храна.

"Имаше моменти, когато Владимир Владимирович казваше: "Отново тази храна!", пояснява пилотът. Според думите му, руският лидер е искал нещо по-вкусно, по-остро. Според Федорушкин, Путин не е изразявал недоволство, просто нежелание да яде нещо с апетит.

По принцип първите хора по време на полет ядат много малко, с изключение, когато полетите са големи, допълва бившият командир на правителствения самолет.

Той казва още, че по време на международните пътувания с храната на президента се заемат хора, които пътуват предварително в чужбина, купуват продукти и я приготвят за обратния път.