От Кремъл коментираха телефонния разговор между президента на Русия Владимир Путин и колегата му от Украйна Володимир Зеленски. 


Съобщението бе публикувано от пресслужбата на руския държавен глава. 

Лидерите на двете държави позитивно са оценили състоялото се в събота, 7 септември, едновременно освобождаване на пленници. 

"Акцент бе поставен преди всичко върху хуманитарния аспект на тази акция, имаща голямо значение за нормализирането и оздравяването на двустранните отношения", се казва в съобщението.  

Зеленски: Говорих с Путин по телефона, спираме войната ВИДЕО

Също така Путин и Зеленски са обсъдили проблема с преодоляването на вътрешноукраинския конфликт. 

Лидерите на двете държави са подчертали "важността на спазването на режима за прекратяване на огъня, а също и последователното изтегляне на силите и средствата от линията на съприкосновение". 

Владимир Путин говори по телефона със своя украински колега на 7 септември. 

"Смятам, че първият етап е изпълнен. Трябва да потвърдя, че президентът на Украйна Володимир Зеленски, и президентът на Русия Владимир Путин направиха всичко, което са обещали, без да променят в ход нашите споразумения", заяви лидерът на Украйна. 

Киев със скандално обвинетние към Москва след размяната на затворници

Размяната на пленници между Русия и Украйна се състоя по-рано на 7 септември. Самолетът от специалния авиоотряд "Россия" с руснаци на борда се приземи в Москва, 

Точно по същото време в летището Бориспол кацна самолет с украински затворници. 

Размяната се състоя по формулата "35 на 35". 

Очакваше се тя да се случи още на 30 август, но по неизвестни причини тя не се състоя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!