Зверска катастрофа е станала днес на около 17 км от Прага. Сблъскали са се два камиона и автобус, превозващ затворници. Активиран е спешен план за действие в подобни ситуации, съобщават чешките медии. На място са дошли няколко автомобила на Спешна помощ, както и медицински хеликоптер, за да могат жертвите на катастрофата да бъдат извозени по-бързо до най-близките болници. Ранени са 14 души, загинал е надзирател. Най-тежко е била ранена жена, също пътувала със затворническия автобус.Според данни на пражката пожарна служба заради инцидента десетки автомобили са останали блокирани за часове. Сред увисналите на мястото на катастрофата има и автомобил с българи, които разказват във Фейсбук за това, което се случва. Очевидци споделят, че от мястото се стеле гъст дим. 

По данни на blesk.cz единият от камионите е превозвал два танка - експонати от втората световна война. "Автобусът на затворническата служба е пътувал по предназначение. В него са били 9 лишени от свобода и 10 наши служители, които са ги съпровождали, можем да потвърдим кончината на единия от надзирателите", съобщава говорителката на затворническата служба Петра Кучерова.

"При сблъсъка е възникнал и пожар, активирани са два екипа пожарникари. Пожарът е успял да унищожи целия автобус, за 35 минути успяхме да овладеем ситуацията", разкрива служител на пражката пожарна служба. 


Видео: YouTube/Asen Rashkov

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ