Антоанета Иванова е българска студентка, която от една година учи в Ница. Момичето се е разминало на косъм със смъртта, тъй като 15 минути преди камион с терорист да помете тълпата хора на крайбрежната улица в града, тя е била там. Ето какво разказа Антоанета пред БЛИЦ за злокобната нощ и преживяния ужас:
"Цялата плажна ивица беше препълнена с хора. Минути преди камионът да помете хората аз бях там. С една приятелка решихме да отидем до един магазин. Тогава вълна от хора, които крещяха, ни заля. Веднага тръгнахме да се прибираме, Наши приятели, които работят там разказаха, че е имало стрелба. По-късно разбрахме за камиона. Една приятелка, която е била там и е станала свидетел на трагедията разказа, че веднага е почнала да помага на когото може. Няколко деца са ѝ издъхнали в ръцете.", разказва Антоанета.

По думите ѝ във френските медии има и разминаване около версиите дали шофьорът първо е слязъл и е открил стрелба, или първите изстрелите са били от полицаите, които са го неутрализирали.

Припомняме, че терорист с камион се вряза в тълпа във френския град Ница и в продължение на 2 километра помиташе хората, изпречили се на пътя му. Най-малко 80 души са загинали при атаката.  Шофьорът е бил застрелян на място. В момента се водят следствени дейности. При нападението има един леко ранен българин.

Цанка ДОНКОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА УЖАСА В НИЦА!