Български манекенки са излезли на лов в Ню Йорк за мъже с особено добро финансово състояние.
Български хищни хиени с визия на манекенки и нрав на пантери са открили свой ловен сезон за богати мъже в Ню Йорк, съобщи "Дойче веле", цитирано от Стандарт. Финансовата криза обаче мъчи вече и тях. Трио БГ блондинки висят по цял ден в барове, посещавани от играчи на Уолстрийт в Манхатан.
 
Разчитайки на добрата си външност, мацките се надяват да оплетат в мрежите си някой заможен мъж и така да си осигурят живота. Луксозният бар е тяхната "златна мина". До неотдавна "бизнесът" е вървял добре. Но откакто Уолстрийт се тресе, и на дамите вече не им се отваря парашутът. Банкерите стават кът, но въпреки това трите нашенки не се отчайват. Софи е на 23 години и е истинска брокерка, приятелката й Емилия, също на 23, е студентка и прилича на Скарлет Йохансон. Третата българка е също красавица и не говори английски. И трите са свободни, търсят подходяща компания, но ухажори не идват.
 
"Става все по-трудно да си намериш добър мъж", казва Софи, "всеки търси хубав, богат и чаровен съпруг, само че в последно време точно този тип мъже все повече оредяват". От срива на Уолстрийт чаровният принц е изчезнал вдън земя. Красивите не са чаровни, чаровните не са красиви, а богатите са обеднели.
 
В луксозните барове преди са се отбивали не малко от желания тип мачоси. От август насам обаче на Уолстрийт над 9000 души са останали без работа. Положението все повече се влошава. Над 78 000 могат да загубят работата си, а тези, които останат, ще трябва да се задоволят със значително по-ниска заплата. Алтернативата плаши Софи. "Конкуренцията се изостря", казва тя. Мъжете стават по-придирчиви. Преди имах кратка връзка със служител в Леман брадърс. "Срещахме се няколко седмици, после той изведнъж престана да се обажда. Чаках дълго. В крайна сметка се обади. Останал без работа и го било срам да ми каже. /БЛИЦ