Преди повече от година в свирепата катастрофа загина Краля на сръбската музика Шабан Шаулич. Въпреки че смъртта на певеца все още е изключително болезнена тема както за семейството му, така и за неговите приятели, подробности от живота му преди фаталния 17 февруари 2019 г. продължават да интригуват всекидневно неговите почитатели.

Пред сръбския вестник "Курир" неговият близък приятел Хасан Дудич проговори за покойния Шабан Шаулич. По думите му, двамата се знаят от малки.  

Той посочи, че Шабан е бил с него през цялото време в Сараево, а те са се разделили само когато Хасан е бил в армията. Трагедията, която сполетя Шабан, разтърси всички, а Дудич казва, че няма справедливост.  

"Не мога да повярвам, че пиян, без шофьорска книжка ще направи такава пакост, ще затрие хора, а след това да де освободен", вайка се Хасан. 

"Седнахме. Той пристигна рано. Бях в стаята си и в 16:30 телефона ми звънна. Седнахме Той си поръча салата с прошуто, почерпихме се със сливовица. Беше тъжен и каза: "Братко мой, няма да ме бъде още дълго. Усещам го. Самолети, камиони, коли и изведнъж "Бум!". Започнах да крещя и да плача. Шабан бе мой приятел. Едва ме успокои. Казах му, че по-добре аз да умра вместо него. Той просто предрече смъртта си", разказа Дудич.

Земният път на обичания изпълнител приключи през миналата година на магистрала А2 в Германия, близо до Билефелд.

Освен легендарния певец, загинал и неговият сътрудник Мирсад Керич, а 35-годишният Алчън Левент бе обвинен в причиняването на автомобилната катастрофа. 

Преди по-малко от месец обаче стана ясно, че обвиненият за смъртта на Шабан Шаулич и Мирсад Керич турчин е загинал.