Mеган Маркъл се е чувствала самотна, тормозена и не е можела да изказва мнението си, когато е била в кралското семейство. Вероятно това е сред причините тя и принц Хари да се оттеглят от семейството.

 Двамата се чувствали унили и тъжни, твърди журналистката Бриони Гордан в материал за "The Telegraph". Тя ги посетила преди година в имението им "Фрогмор котидж" и казва: "Те нямаха енергията и блясъка, който съм виждала у тях преди".

Маркъл дори споделила, че не е очаквала, че ще има такива проблеми, като стане кралска особа. Тя се оплакала от самотата, от това, че "изведнъж заглушават гласа ѝ", както и от това, че се е отказала от всички хора, които обича, а накрая останала изтормозена и опозорена.

 От вестник "The Sun" пък пишат, че Меган е повлияла зле на принц Хари и откакто той е с нея се е превърнал от Супермен в Жокера.

Фотографът Артур Едуардс казва, че преди е обожавал да пътува с принца и много се вълнувал за кралските турове, тъй като е знаел, че щом е с Хари, винаги ще се забавлява. Но синът на принц Чарлз вече бил нещастен.

"Не съм го виждал щастлив от много дълго време. Честно изглежда нещастен. Преди не можех да сваля очите си от него, защото беше гарантирано, че той ще направи неочакваното - например, да играе футбол с деца на улицата, да прегърне министър-председател, да се надбягва с Юсейн Болт.

Беше радост да работиш с него, той беше нормално момче от улицата, което просто имаше кралска титла. Целият свят го обичаше. Но в последните 2 години неговата връзка с медиите стана не само неприятна, но стана и токсична", пише той.

Британският принц Хари направи първата си медийна изява след новината, че той и съпругата му Меган Маркъл се отказват от статута си в кралското семейство.

Херцогът на Съсекс се появи в реклама на предстоящото догодина световно първенство по ръгби, а по-късно днес ще участва и в тегленето на жребия за първенството, което ще се проведе в Бъкингамския дворец. Това означава, че 35-годишния принц няма да може да замине за Канада при съпругата си Меган и сина им Арчи.
  Маркъл също се появи на публично място след шокиращата новина за т.нар. Мегзит. Това се случи вчера, когато тя посети приют за жени в Канада.