Фитнес блогърът от Великобритания Луси Маунтайн(Lucy Mountain), публикуван в Instagram снимка, която сравнява стандартите за красота през 2013 и 2018. Момичето критикува външния си вид преди пет години.

Според Мунтен 2013 г. била за нея, както изглежда, победоносна: тя стигнала до форма, близка до "идеалната". "Изгубих значително тегло и мислех, че водя здравословен начин на живот", каза тя.

Следваща тогавашната мода на Instagram, блогърката, обучавана във фитнес залата, била недохранена, вземала синтетични мазнини, пиела чай за детоксикация и постоянно използвала антицелулитен крем. Била сигурна, че е съвършена, но след това Мунтен осъзна, че всъщност издевателства над тялото си

Както казва момичето, през 2018 г. стандартите за красота се променят и тя вече не трябва да бъде "слаб модел с изгорена коса". "Сега съм станала по-образована, мога да погледна назад и да се усмихна ", казва тя. Сегашното възприемане на идеалното тяло за нея сега е да не се вманиачава от него. "И благодаря за косата, която вече не е като памучна вълна", шегува се момичето.

Последователите подкрепиха Монтен, като я нарекоха пример за поука и вдъхновение. Мнозинството се съгласи, че сегашната мода за здраво тяло е по-адекватна от желанието да се губи тегло на всяка цена.

Превод: БЛИЦ