В центъра на Санкт Петербург от прозорец на автомобил бяха изхвърлени банкноти от хиляди рубли и минувачите веднага започнаха да ги събират. Видеозаписът от сцената стана особено коментиран в руските социални мрежи.
Според очевидци парите са истински. Реалното количество изхвърлени банкноти не е известно.Скоро след това и в Инстаграм се появи подобно видео, заснето от кабината на кола. В него млад мъж в черна маска разсъждава, че парите са само лист хартия, след което той показва пачка от хиляди рубли. "Имам 50 000 рубли в ръцете си. Това е средната заплата в град Санкт Петербург. И наистина ли се гърбите за това? ", казва той и започва да хвърля банкнотите от прозореца. На улицата се чуват превъзбудени викове на хора.

Оказва се, че това не е единичен случай. В ютуб има друг подобен клип със заглавие: "«Золотая молодёжь» разбрасывает доллары на Невском проспекте Петербурга." По подобен начин в това видео група девойки пръскат пари от прозореца на скъп автомобил, за да гледат как минувачите се блъскат да ги събират.