Британският премиер Борис Джонсън изрази пълна увереност, че Украйна ще спечели войната с Русия. Това стана ясно от негово обръщение, по повод победата над нацизма във Втората световна война.

Джонсън изрази подкрепата си за украинците, които смело се съпротивляват на руската военна агресия и не искат нищо „освен мир и свобода в собствената си земя“.

"Никога не съм бил толкова сигурен, че Украйна ще спечели. Украйна ще бъде свободна и суверенна, Украйна ще се издигне отново", каза Джонсън.

Британският премиер обърна внимание на факта, че Украйна вече 75-и ден се противопоставя на руската агресия. По-специално, както отбеляза Джонсън, украинците отблъснаха атаката срещу Киев и разрушиха плана на руския президент Владимир Путин.

Министър-председателят на Великобритания отбеляза, че украинците са показали на целия свят, че никой не може да победи народ, който е решил да бъде свободен.

Джонсън увери, че Великобритания ще стои рамо до рамо с Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Той припомни, че Обединеното кралство помага на Украйна, като предоставя оръжия. По неговите думи, след войната Великобритания ще помогне за възстановяването на Украйна и за нейната защита от бъдеща агресия.