Отношенията между Меган Маркъл и нейното семейство се превърна в мелодраматичен сериал. След като сестра й Саманта не спира да я обвинява за поведението й, а баща й се чуди как да се срещне с нея, ред идва на брата на херцогинята на Съсекс.

Томас Маркъл - младши обвини принц Хари в разпада на своето семейство.  Дълго време мъжът остана в сянка и не коментира ситуацията, но eто че дойде и неговия ред. 

Братът на Меган е крайно обезпокоен от  положението на сестра си в кралското семейство. Томас Маркъл-младши заяви, че неговата полусестра силно се е променила и той вече не може да я познае. По думите му, ако баща им е бил приет от кралското семейство, ситуацията е щяла да изглежда съвсем различно.

„По-рано Меган бе мила, винаги се вълнуваше за близките и роднините си... Възможно е, тя да смята, че сега  ни превъзхожда и да се гордее с това“, каза той.

Именно в кралското семейство мъжът вижда корена на всички беди на фамилия Маркъл. По неговите думи, принц Хари е виновен за разрива в отношенията между Меган и нейния баща.

Томас Маркъл призна, че е  обиден на новото семейство на Меган затова, че то не реагира на обръщенията на нейните роднини и ги призова към диалог и среща.

„Защо те успяха да приемат семейство Мидълтън, с какво ние сме по-лоши? Не разбирам с какво се различаваме?“, казва още той, цитиран от  New York Post.

Томас младши посочи, че чичото на Кейт Мидълтън, Гари Голдсмит е бил поканен на сватбата на Уилям и Кейт, въпреки че роднината е бил с обвинения за предлагане на кокаин и домашно насилие.

Той призова Меган да говори с баща си преди да е станало твърде късно.