Необичайна задача постави на потребителите в социалните мрежи официалната страница на британската армия във Фейсбук. На 5 февруари там се появи най-обикновена снимка, направена в джунглата, а под нея съобщение, че сред растителността на кадъра „се крият” военни.
„Нашата армия е на учение в Бруней. Можете ли да ги намерите”, гласи текстът.Изображението предизвика небивал интерес и се появи в редица популярни британски онлайн издания. В интернет пък се заеха не само да търсят войниците, но и да се надпреварват с шеговити коментари. „Мистерията е разкрита. Всички войници са се събрали зад камерата”, пише един. „Странно. Аз си мислех, че в джунглата ще са с парадна униформа”, отбелязва друг.

На 9 февруари на страницата на британската армия отново се появи същият кадър, от който става ясно, че в гъсталака са успели да се скрият цели 12 войници. За да може да се видят, всеки един от тях е заграден с червено кръгче.Дори и така обаче войниците остават невидими за мнозина от потребителите в мрежата. „Аз виждам 12 кръгчета, а войници само пет успях да открият”, жалва се един от тях.