Британският министър на отбраната Бен Уолъс съобщава, че според последните оценки на САЩ повече от 220 000 руски войници и наемници са били убити или ранени в Украйна.

Бен Уолъс също така потвърждава, че първите британски танкове са пристигнали в Украйна, но казва, че "предстои да се премине още доста подготовка", преди украинските сили да са готови да ги използват в битка, пише Sky News.

Те трябва да действат заедно с германските бойни машини на пехотата Marder като част от бригада или бойна група, която се събира, за да обедини различни оръжия и да пробие укрепените позиции на Руската федерация.

„В същото време украинското военно ръководство трябва да се упражнява и обучава в бойни действия на ниво бригада или бойна група – да воюва като НАТО или по западния начин“, казва Уолъс.

„Това е много важно. Не мога да предполагам кога, къде или как може да се случи украинското настъпление, но мисля, че не е тайна, че Украйна се стреми да започне процеса на отблъскване на руските войски“, добавя той.

Що се отнася до перспективите на Русия, британският министър на отбраната казва, че войските на президента Владимир Путин не отбелязват "почти никакъв напредък" и "понасят огромни загуби".

„Руските сили в момента имат някои наистина сериозни и дълбоки системни проблеми в усилията си. Според последните оценки на САЩ, която видях, цифрите на загубите са над 220 000 убити или ранени“, казва Уолъс.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук